Julkaistu: 17.04.2019 00.00

P06-07 punainen ja valkoinen tarjosivat jännitystä

Sekä punaisten että valkoisten piirisarja jatkui alkuviikosta jännittävissä merkeissä. Maanantaina punainen oli Talin hallissa PPJ/Väiskin vieraana. Pelin alku pääsi taas yllättämään, kun vastustaja vyörytti hyökkäyksia kohti Robinin vartioimaa maalia. Neljännellä minuutilla syntyikin PPJ:n johtomaali. Ote säilyi kotijoukkueella, vaikka myös PPV alkoi vähitellen päästä peliin paremmin mukaan. 18. minuutin kohdalla lukemat vaiihtuivat 2-0:aan nopean hyökkäyksen tuloksena, eivätkä isompikokoiset vastustajat luopuneet otteestaan ensimmäisen jakson loppupuolella.

Toinen jakso tarjosikin sitten roppakaupallla jännitystä. Meidän poikamme olivat selvästi sisuuntuneet tauon aikana, vastapelaajille annettiin entistä vähemmän tilaa ja pakit lähtivät tukemaan hyökkäyksiä. Tulosta syntyi jo jakson kolmannella minuutilla, kun Ippu nousi terävästi ja syötti Kalevan Eerolle, joka laukoi hallitusti alanurkkaan. Jakson edetessä peli aaltoili päästä toiseen. PPV haki sinnikkäästi tasoitusta, mikä avasi myös PPJ:lle vastahyökkäyksiä. Muutamaan otteeseen ylivoimahyökkäykset päättyivät alimman pakin erinomaiseen katkoon, Robinin vastaantuloon tai harhasyöttöön. Kolme minuuttia ennen loppua PPV sai oikealta kulman, jonka antoi Gabi. Pallo päätyi Ipulle, hän kiemurteli vapaaksi päätyrajalla ja antoi tarkan syötön takaviistoon Timpalle, joka sijoitti varmasti tasoituksen. Pari minuuttia myöhemmin Timppa nousi oikealta ja syötti Eero K:lle rankkarialueen rajalle. Eero iski kliinisen varmasti toisen maalinsa ja hieno nousu oli sinetöity.

Ottelun parhaan pelaajan tittelin Heikki antoi Eero Lapille, jolle lanseerattiin lempinimeä Epa. Epa raatoi laidalla väsymättä ja antoi myös oivaltavia syöttöjä. Koko joukkue taisteli esimerkillisesti loppuun saakka, ja nousu antaa toivottavasti kaikille myös entistä enemmän harjoitusintoa.

Keskiviikkona oli sitten valkoisen vuoro pelata piirisarjan matsi. Kotijoukkueena Säterinniityn lähes uudenkarhealla tekonurmella oli LePa/keltainen. Tällä kertaa PPV sai otteluun salama-alun, kun jo toisella minuutilla Robin karkasi keskeltä läpiajoon ja viimeisteli varmasti johto-osuman. PPV jatkoi vahvaa pelaamista ja painostus johti nopeassa tahdissa kolmeen kulmapotkuun. Viimeisen kulmista Robin antoi vasemmalta ja Timppa pääsi läheltä tuikkaamaan lukemat 0-2. Tämän jälkeen peli tasoittui, mutta tolppavetoa lähemmäs maalintekoa LePa ei ensijaksolla päässyt.

Toinen jakso alkoikin sitten aivan eri meiningillä. LePa lähti prässäämään aggressiivisesti ja sai luotua tukun vaarallisia tilanteita. Eikä pelkkiä tilanteita, vaan neljän minuutin aikana 33. ja 37. minuutin välillä se nousi kahden maalin tappioasemasta 3-2-johtoon. Tässä vaiheessa katsomoon alkoi näyttää vähän pahalta, mutta pojat kentällä kokosivat itsensä hienosti. Kaksinkamppailupelaaminen tiivistyi ja syötöt alkoivat taas löytää paremmin perille. 50. minuutilla nopean syöttökuvion päätteeksi Juho vapautti Eero L:n (Epa) rankkarialueella. Tarkka laukaus vasempaan alakulmaan ja peli oli tasan. Seuraavien minuuttien aikana molemmat hakivat vielä yhtä maalia, mutta tuloksetta. Tasuri alkoi näyttää selvältä, mutta 58. minuutilla Atte lähetti jalalla pitkän avauksen, jonka LePan toppari puski kohti sivurajaa. Oikealla laidalla pelannut Juuso oli valppaana, ehti palloon ja kuijetti sen päätyyn. Juuson keskitys ylitti kaaressa vastapuolen veskarin ja putosi kuin tarjottimella takatolpalla kärkkyneelle Robinille. Varma nikkaus ja voittomaali oli syntynyt.

Tällaisessa raportissa korostuvat helposti maalit, maalintekijät ja niiden syöttäjät. Valkoisten pelin parhaaksi nimettiin kuitenkin Atte, joka vastaantuloillaan ja reaktiotorjunnoillaan pelasti monta vaarallista tilannetta. Puolustuslinja pelasi tapansa mukaan erinomaisesti, vaikka maaleja omiin muutama menikin. Lopun nousu oli koko joukkueelta osoitus siitä, että periksi ei anneta. Yhdessä tekemisen meininki oli vahva.

Molempien peliryhmien ensimmäiset piirisarjan pelit ovat olleet mukavan tasaisia. omaan tämänhetkiseen tasoon sopivia. Joukkuepelaamisessa ja pelaajien henkilökohtaisessa tekemisessä tapahtuu varmasti kehitystä, kunhan kausi etenee ja harjoituksissa jaksetaan käydä. Sääkin vaikuttaa lupaavalta - futiksen ulkokausi on toden teolla alkanut!