P06-07/valkoinen kukisti HJK Munkan
Julkaistu: 31.05.2019 00.00

Parin vaikeamman piirisarjan pelin ja jalkavaivojen sävyttämän toukokuun lopuksi PPV P06-07/valkoinen sai piirisarjan nelostasolla vastaansa rakkaan vihollisen, HJK Munkka/valkoisen. Kannelmäen tekonurmella pelattuun otteluun PPV tuli pitkästä aikaa lähes täydellä miehistöllä, sillä vain viime viikonlopun Touko cupissa jalkansa loukannut Robin oli toipilaana. Tosin puolustuksen lukko Patrik joutui jättämään pelin kesken, kun jalat eivät kestäneet täysipainoista pelaamista.

Peli alkoi molemmin puolin melko varovasti. Kymmenen minuutin paikkeilla PPV alkoi saada enemmän otetta, kun laitajuoksuja alettiin hyödyntää. Lupaavien aihioiden jälkeen Antin kova keskitys oikealta tavoitti maalin edestä Eelin, joka viimeisteli varmasti avausmaalin. Ote tuntui siirtyvän vahvasti punapaidoille, mutta parinkymmenen minuutin kohdalla Klubi loihti yllättäen tasoituksen. Se ei kuitenkaan muuttanut pelin virtaa, vaan jakson lopussa PPV jatkoi painostusta. Tulosta syntyi, kun Juho syötti Eelin hyvään laukaisupaikkaan vajaaseen pariinkymmeneen metriin ja tämä tälläsi pelivälineen vasempaan yläkulmaan. Tauolle mentiin lukemissa 2-1.

Toinen jakso alkoi hieman sekavissa merkeissä, ja harhasyöttöjä tuli puolin ja toisin. HJK alkoi päästä paremmin mukaan peliin, ja kymmenen minuutin paikkeilla kaukolaukaus yllätti vasta-aurinkoon pelanneen Aten, joka oli jo ehtinyt venyä pariin hienoon lähitorjuntaan. Tasatilanteessa PPV:n hyökkäyspeli sumputtui välillä keskustaan eikä tulosta näyttänyt tulevan. No, pojat kentällä hoitivat homman sitten todella tyylikkäästi. Timpan nousu avasi Eero K:lle tilaa vasemmalla, ja terävä laukaus oikeaan alakulmaan muutti numerot 3-2:een. Maali avasi sen kuuluisan ketsuppipullon, ja siitä alkoi Juuson tehojakso. Ensin hän survoi maalivahdin pudottaman Ukon keskityksen väkisin maaliin, ja muutamaa minuuttia myöhemmin samantapaisesta tilanteesta Eelin laukauksen jälkeen tilanteeksi jo 5-2. Viime minuutilla Timppa vielä tuikkasi vastahyökkäyksen päätteeksi loppulukemat 6-2.

Ottelu oli mukavaa perjantai-illan viihdettä. Joukkueet pelasivat yritteliäästi, mutta siististi ja vastustajaa kunnioittaen. HJK loi maalien lisäksi muutamia hyviä tilanteita, mutta toisaalta Antti osui pari kertaa tolppaan ja Eero K. kerran. Viirillä palkittiin tällä kertaa Juuso, joka meni pelin edetessä yhä rohkeammin tilanteisiin ja teki pari tärkeää maalia.

Sarjataulukossa PPV nousi Klubin ohi kakkoseksi. Alussa voitosta voittoon edennyt HIFK/red on viime kierroksilla kompuroinut, ja LPS/musta on käytännössä varmistanut kevätkauden lohkovoiton. PPV:llä on jäljellä viellä ottelut VJS/valkoinen B:tä ja Grani/rediä vastaan ennen kesäkuun puolivälin Vierumäen turnausta.