Vaikeaa on
Julkaistu: 06.08.2020 00.00

Vaikeaa on

PPV45-ikämiesjoukkue tavoitteli ensimmäistä voittoaan 2020 kaudella keskiviikkona 5.8.20. Vastassa oli tuttu ja rakaskin vastustaja Pihlajamäestä eli FC Pihlajisto. Vaikka PPV:n 45:n kausi on alkanut harvinaisen vaikeasti, niin aiempia matseja laajempi pelaajarinki nosti toiveita pisteistä.

Itse ottelu käynnistyi reippaan mukavasti, kun Kai karvasi pallon pois ja Pamppu viimeisteli varmasti jo pelin kolmannella minuutilla. Lisäksi Pajamäkiset loivat lupaavia hyökkäyksiä ja puolustivat hallitusti. Näin mentiin puoliajalle 0-1 johtoasemassa, vaikka Pihlajisto oli pikku hiljaa ottanut pallonhallinnan.

Toisella puoliajalla Pihlajisto lisäsi vauhtia niin karvauksessa kuin hyökkäyksissäänkin. Punaiset olivat jatkuvasti lisääntyvissä vaikeuksissa pelinavaamisessa ja hyökkäämisessä, lisäksi puolustus alkoi rakoilla. Pihlajiston 1-1 tasoitus tuli kulmapotkusta 6 minuuttia puolten vaihdon jälkeen, kun kiero kulmuri meni suoraan sisään. Harmittava tasoitus, joka lisäsi entisestään vastustajan uskoa - ja juoksemista.

Toisen puoliajan 18:sta minuutilla pihlajistolaiskeskitys oli löytämässä hyökkääjän PPV-boksista. Ossi ennätti väliin, mutta purkupallo jäi oman yläriman alle – 2-1. Epäonnista! FC Pihlajiston kolmas maali tuli 7 minuuttia ennen loppua läpiajosta, jota lähin punatoppari Kuula ehti vain seurata lähietäisyydeltä eikä maalivahti Hiltun venytys saanut kuin hidastettua pallon lipumista yli maaliviivan.

Hyökkäämisestä voidaan koko pelin osalta todeta, että PPV45 loi 4-5 laukausta maalia kohti sekä pari ohi mennyttä kutia. Shots-on-targeteista muutama oli hyvin lähellä maalia, lähimmillään ylärimassa. Erityisesti puoliajan jälkeen oli kuitenkin pitkä jakso, jolloin hyökkäämään ei päästy ollenkaan.

Toinen puoliaika oli puolustuksellisesti vaikea. Kun vastustaja nosti karvausta ja pelitempoa, putosimme vauhdista. Pelinavaus oli hankalaa, palloja menetettiin kriittisillä alueilla ja vastustajan hyökkääjät hyörivät vapaina. Kaksi kertaa pallo pelastettiin maaliviivalta, mutta vastaavasti oltiin huolimattomia ja epäonnekkaita oikeastaan jokaisessa Pihlajiston maalissa.

Taiston tauottua jaettiin joukkueen kesken kriittisiä ja rehellisiä näkemyksiä siitä, mistä pelikenkä puristaa. Voitonhalua näyttää siis yhä riittävän. Tie tästä on ylöspäin ja siihen tarvitaan hyvää joukkuehenkeä. Tätä epäilemättä löytyy, joten ensi keskiviikkona, 12.8. otetaan uusinta PK50:ä vastaan Tapulissa avauspisteet mielessä.

Pauli Hanhiniemen sanoin: ”Mä en kaipaa kiikkuun riippumaan, kun käsitän, et muutkin mokaa. Enkä karkaa kauas Nevadaan, kun käsitän: Muutkin mokaa…

Tää ei oo ihan haudan vakavaa. Muutkin mokaa. Mua saa, mua täytyy valistaa.”