Sarjat käynnistyivät voitoilla
Julkaistu: 14.06.2020 00.00

Palloliitto/Etelän sarjatoiminta pääsi kesäkuun toisella viikolla vihdoin vauhtiin, kun sekä 13- että P14-ikäluokan peliryhmät olivat tositoimissa. Maanantaina PPV/punainen kohtasi Hongan P13-ikäluokan avauksessa Tapiolassa. Joukkueen kokoonpanon suhteen tuli pari viime hetken haastetta, mutta paikkaajiksi saatiin paria vuotta nuoremmat Elmo ja Ville. Alun tunnustelun jälkeen Eelis pääsi tuikkaamaan jo neljännellä minuutilla kauden avausmaalin. PPV osoittautui avausjaksolla vastustajaa taitavammaksi, ja tauolle mentiin lukemissa 7-1.

Toisella jaksolla jatkettiin samoissa merkeissä ja loppulukemat kirjattiin peräti 13-1. Maalintekijöinä kunnostautuivat erityisesti viisi maalia viimeistellyt Niilo ja neljään yltänyt Eelis. Kaksi maalia värkännyt Elmo palkittiin pelin parhaana, mutta koko joukkue pääsi peliin hyvin mukaan. Tulosta tärkeämpää oli peli-ilo, kun sarjakausi viimein käynnistyi.

Tapion kentän pelialue oli todella pieni eikä oikein antanut mahdollisuutta pelin levittämiseen.

Torstaina valkoinen joukkue avasi pelikautensa P14 8v8-sarjassa, kun Talin tekonurmella vastaan asettui HPS/vihreä. Kokoero oli vastustajan puolella, mutta siihen on jo totuttu. Ensimmäisen jakson alku oli selvää PPV:n hallintaa, mutta yhden jalkavamman takia PPV joutui tekemään muutoksia ryhmitykseen. Jakson loppua kohti alkoi liike hieman hyytyä, kun käytössä ei ollut yhtään pelikuntoista vaihtopelaajaa. Tauolle mentiin lukemissa 2-3 Antin osumilla. Toisella jaksolla pojat taistelivat sitkeästi ilman vaihtoja, ja Robinin kolme häkkiä takasivat lopulta niukan voiton 5-4. Kaikki täyttivät paikkansa erinomaisesti, mukaan lukien ensimmäisen ottelunsa maalilla pelannut Alexis.

Kauden avauksen peli-ilme oli molemmilla peliryhmillä iloisen tsemppaava. Lopputulosta tärkeämpää oli yhteinen tekeminen. Tästä on hyvä jatkaa.