Voitto sarjakärjestä nosti T0809-joukkueen mukaan nousukamppailuun
Julkaistu: 24.08.2020 00.00

PPV:n T0809-joukkue (2008 syntyneet) pelaa tänä kesänä Palloliiton Etelän alueen sarjaa kolmella tasolla (taso 2, taso 5 ja 5vs5-sarja). Jokaiseen sarjaan on lähdetty hakemaan hyväntasoisia ja tasaisia pelejä.

Joukkue kohtasi tasolla 2 lauantaina 22.8. ennen peliä sarjan kärjessä olleen EPS/valkoinen joukkueen EPSin kotikentällä Espoonlahdessa. Ottelun olosuhteet olivat haastavat, läpi ottelun jatkunut sade oli tehnyt tekonurmen erittäin liukkaaksi ja varsinkin molempien joukkueiden maalivahdeille peli oli vaikea kun liukas pallo oli matalissa laukauksisa arvaamaton ja korkeissa vedoissa erittäin hankala kiinni otettava.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kauttaaltaan tasokasta jalkapalloa ja molemmilla joukkueilla oli muutama hyvä tilanne avata maalitili. Puoliajalle mentiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa. Toiselle jaksolle PPV sai vahvan alun ja lopulta painostus johti EPSin käsivirheeseen rangaistusalueella. Rankkari ei mennyt suoraan sisään mutta PPV:n pelaajat olivat torjunnan paluupallossa hyvin hereillä ja laittoivat pallon varmasti maaliin.

EPS sisuuntui takaiskusta ja teki ottelun seuraavat kaksi maalia. Ensimmäinen oli komea rankkarialueen kulmasta lähtenyt sijoitus maalivahdin yli takaylänurkkaan. Toinen takaisku seurasi kun liukas kenttä teki PPV:n topparille tepposet ja katkoyritys päättyikin EPSin läpiajoon.

PPV osoitti kuitenkin ottelussa taistelijanluonnetta ja takaiskujen jälkeen ote kääntyi entistä vahvemmin pajamäkeläisille. Tasoitus tuli komealla kaukolaukauksella kun EPSin purku kulmapotkun jälkeen putosi rankkarialueen keskivaiheille ja vastapalloon lähtenyt veto leijaili maalivahdin yli. Tämänkin maalin jälkeen PPV pystyi pitämään painetta yllä ja lopulta voittomaaliksi jäänyt 2-3 osuma syntyi kun EPSin maalivahti joutui torjumaan PPV:n kovan vaparin maalin eteen ja tälläkin kertaa PPV:n pelaajat olivat ensimmäisinä irtopallossa. PPV pääsi vielä tekemään vastahyökkäyksestä yhden komean maalin ottelun loppuun ja matsi päättyi hienosti 2-4 vierasvoittoon. Kaikkinensa kyseessä oli kovatasoinen ja rehti peli joka ei taatusti jättänyt yhtään pelaajaa, valmentajaa tai katsojaa kylmäksi.

Sarjan jokainen joukkue on nyt kohdannut toisensa kerran ja sarjatilanne on huikean jännittävä. Sarjan päätteeksi sarjan ensimmäiseksi sijoittunut joukkue nousee ensi kevääksi kilpatasolle ja tällä hetkellä sarjan viisi ensimmäistä joukkuetta ovat kahden pisteen sisällä. Sarjanoususta tullaan siis syyskierroksella käymään huima kamppailu. Suurten seurojen joukkueet EPS/valkoinen ja HooGee/pikkupandat johtavat sarjaa 12 pisteellä, yhdistelmäjoukkue LePa/Kasiysi YJ2 on kolmantena 11 pisteellä ja pienempien seurojen ylpeydet PPV/punainen ja NuPS ovat mukana nousutaistossa 10 pisteellä. PPV:n pelaajat alkavat hiljalleen tottua alemman kilpatason kovaan tempoon ja taitaviin vastustajiin joten syyskierroksella nähdään varmasti hienoja otteluita.