Luokaa seurallenne tunnistettava identiteetti!
Julkaistu: 02.02.2019 00.00

Luokaa seurallenne tunnistettava identiteetti!

Pajamäen Pallo-Veikot oli mukana Etelä Seurojen Ääni -seminaarissa perjantaina ja lauantaina. Peräti 185 eri jalkapalloseuratoimijaa etelän alueelta kokoontui yhteen Helsingissä, mukana PPV:n hallituksesta Juuso Kokkonen, Jonna Hakulinen ja Reima Särkijärvi.

Seminaarissa oli useita esityksiä seuratoiminnasta. Pääsimmekin pohtimaan oman seuramme vahvuuksia ja heikkouksia sekä toimintamme tarkoitusta. Näitä asioita pitäisi pohtia seurassamme useammin.

Ehkäpä mielenkiintoisin esitys kuultiin jo perjantaina, kun liikuntakasvatuksen professori Pasi Koski kertoi seuratoiminnan muutoksista ja tulevaisuudesta Suomessa.

"Luokaa seurallenne tunnistettava identiteetti!"

Tämä oli lause, jonka Koski halusi jokaisen kuulijan muistavan. Se saikin pohtimaan, mikä on PPV:n identiteetti? Miten me eroamme muista seuroista?

Näihin kysymyksiin voisimme ottaa rohkeasti kantaa seurayhteisön sisällä.

Lauantaina luvassa oli esityksiä muun muassa kilpailu- ja valmennustoiminnasta. Erityisen antoisa oli Eerikkilän ihmisten ja kulttuurin johtajan Sirpa Korkatin sekä Espoon Palloseuran puheenjohtajan Mika Miettisen esitykset elivoimaisesta seuratoiminnasta.

Korkatti muistutti hyvinkin tärkeästä asiasta seuratyössä eli ihmisten kohtaamisesta ja heidän välisestä vuorovaikutuksesta. Vain aidolla vuorovaikutuksella on mahdollista saada tuloksia aikaan.

EPS:n Miettinen esitteli seuransa kehityskulkua, joka on viimeisen reilun viiden vuoden aikana ollut näyttävä. Miettinen muistutti siitä, että muutos ei ole mahdollista ilman kriittistä oman toiminnan tarkastelua.

Kaiken kaikkiaan kaksipäiväinen seminaari oli erittäin mielenkiintoinen ja antoi paljon eväitä seuran kehittämistyöhön. Paljon olemme tehneet, paljon on tehtävää.

Meidän on uskallettava olla kriittisiä toimintaamme kohtaan mutta samalla olla äärimmäisen ylpeitä siitä, mitä teemme ja olemme tehneet.

Juuso Kokkonen, puheenjohtaja

Seuran uusimmat