Joukkueen toiminta jatkuu - Meillä on mahdollisuus harrastaa!
5.2.2019 19:27 Artikkelit / P2008

Tervetuloa iloiseen porukkaan!


Enemmänkin mahtuisi.

Pajamäen Pallo-Veikkojen 2008 syntyneet pojat pitävät harjoituksiaan Pajamäen kuplahallissa sunnuntaiaamupäivällä. Paikalla on yhdeksän pelaajaa, ja vaikka käytössä on vain puolet hallista, tilaa olisi suuremmalle pelaajamäärälle.

– Nythän on paljon poikia treeneissä, toteaa eräs vanhemmista kentän laidalla.

Pelaajia on paikalla hyvin nykytilanteeseen nähden, mutta ei ole kauankaan, kun ikäluokan harjoituksissa kävi melkoinen kuhina. Valmennus joutui joka harjoituksessa pohtimaan, miten suuri pelaajamäärä saadaan mahdutettua niukkaan tilaan.

PPV:n 08-poikien joukkue on ollut muutosten kourissa. Yli 20 pelaajan ringistä on hävinnyt peräti puolet: osa on lopettanut ja osa siirtynyt muualle isompien seurojen kirkkaisiin valoihin.

Tilanne on hyvin tyypillinen pienessä harrastajaseurassa: tavoitteelliset pelaajat haluavat lähteä tavoittelemaan huippua kilpailullisemmassa ympäristössä.

08-ikäluokan toiminta käynnistyi uutuuttaan kiiltäneellä Pajamäen tekonurmella loppukesästä 2014. Joukkueessa oli aluksi vajaa kymmenkunta pelaajaa, joista osa pelaa seurassa edelleen.


Atte on yksi joukkueen pitkäaikaisista jäsenistä.

Valmentajat, rahastonhoitaja ja joukkueenjohtaja saatiin pian rekrytoitua, ja joukkueen toiminta lähti laajenemaan. Uusia pelaajia liittyi joukkueeseen tämän tästä, ja pian pelejä pelattiinkin pääsääntöisesti kahdella peliryhmällä.

Matkan varrella on ollut ikimuistoisia yhteisiä tapahtumia, turnauksia ja pelejä. Takana on myös kaksi Viron pelireissua, jotka ovat jääneet pelaajien mieliin yhteisöllisinä tapahtumina.

Viime kausi näytti vielä hyvältä, mutta syksyllä alkoi pelaajia hiljalleen siirtyä muihin maisemiin.

Tilanne on ollut koko talven haastava, sillä pelaajia ei ole meinannut riittää enää ottelutapahtumiin. Hanskoja ei olla kuitenkaan lyöty tiskiin, vaan joukkue haluaa jatkaa toimintaansa.

Ei olisi ollut mitenkään tavatonta, että tuollaisessa tilanteessa olisi joukkueen toiminta päättynyt. Mikä sai joukkueen kuitenkin sitkeästi jatkamaan toimintaansa?

– Jos meidän joukkueen toiminta loppuu, samalla loppuu monen futisura, pelkäsi eräs vanhemmista.

Kipinä lajiin on syttynyt, joten olisi sääli jos se sammutettaisi joukkueen toiminnan lopettamisella. Pääkaupunkiseudun isojen kilpaseurojen toiminta ei houkuta, vaikka niissäkin on tarjolla harrastejoukkueita, vaan harrastamista halutaan jatkaa nimenomaan tutussa ympäristössä PPV:ssä.

Joukkueessa olevat pelaajat eivät välttämättä tavoittele huippujalkapalloilijan uraa, vaan haluavat pelata ja nimenomaan harrastaa mielekästä lajia. PPV:ssä se on mahdollista: toiminnassa korostuu pelaamisen ilo. Kaikki pääsevät pelaamaan.


Peukkua ylös! Kuvassa joukkueen nykyisiä pelaajia. (vasemmalta: Rudy, Lenni, Eino, Atte, Jalmari, Miska ja Olli)

Valttikorttina on myös se, että jos pelaa PPV:ssä futista, on samalla mahdollisuus harrastaa jotain toistakin lajia. Jos urheilijan uraa tavoittelee lähes missä tahansa lajissa, lajien monipuolisuus lapsena on vain etu.

Jotta joukkueen toiminta on tulevalla kaudella mahdollista, tiivis ja iloinen porukka kaipaa lisää pelaajia. Kiinnostaako jalkapallon pelaaminen nimenomaan harrastusmielessä? Haluatko nykyisen lajisi rinnalle uuden liikuntaharrastuksen? PPV:n 08-joukkueessa ovat ovet auki!

Joukkue harjoittelee kaksi kertaa viikossa Pajamäessä ja pelaa talvisarjaa. Kevään piirisarjassa joukkue on tasolla kolme.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Tommi Vuorikoski, tvuoriko@live.com


   
Lisää uutisia
Pajamäen Pallo-Veikot Ry
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat