P10:llä vauhdikas ja kansainvälinen Hesacupin aloitus!
Julkaistu: 10.07.2019 00.00

PPV:n 2010-syntyneiden poikien joukkue aloitti Hesacupin keskiviikkona 10.7.2019 vauhdikkaalla esityksellä venäläistä FC Favorit Vyborgia vastaan. Ottelun kansainvälinen tunnelma hämmensi pelin alkuhetkillä PPV:n pelaajia ja Vyborg pääsi onnekkaalla salamamaalilla johtoon. PPV toipui tästä onneksi nopeasti ja loi heti perään muutaman maalipaikan, mutta Vyborgin ulottuva maalivahti pelasti tilanteet hienoilla heittäytymisillä. Tämän jälkeen ottelun ensimmäinen puoliaika eteni pelitapahtumien valossa tasaisesti, mutta Vyborg oli terävämpi harvoissa maalipaikoissaan ja kasvatti johdoksi 0-3. Tässä vaiheessa moni joukkue olisi jo lyönyt hanskat tiskiin, mutta PPV päättikin vain nostaa pelin tempoa entisestään ja jatkaa taistelua vielä aiempaakin kiivaammin. Pian päättäväisyys palkittiin ja tauolle mentiin tilanteessa 1-3.

Toinen puoliaika alkoi PPV:n epäonnisella omalla maalilla (1-4). Tämän jälkeen hyvin palloa kierrättänyt ja hienosti varsin kapeaksi merkatun kentän koko leveyden hyödyntänyt Vyborg vyörytti hyökkäyksiä PPV:n päädyssä taukoamatta. Punapaidat kuitenkin taistelivat uhrautuen ja saivat vähitellen käännettyä pelin painopisteen vastustajan päätyyn. Pian PPV:n taistelu palkittiin 2-4 kavennuksella ja heti perään 3-4 maalilla. Tässä vaiheessa kovaa tempoa ylläpitäneet venäläiset alkoivat selvästi väsymään, kun taas PPV:n jalka nousi edelleen sangen keveästi. Talvikaudella hankittu vankka kuntopohja näytti siis kantavan vastustajaa paremmin viimeisellä kymmenminuuttisella. Pelin lopussa punainen pyörremyrsky teki tuhojaan vastustajan maalin edustalla kolme kertaa ja Vyborgin vaisuhkoiksi jääneet vastahyökkäykset pysäytettiin sinnikkäällä taistelulla ja uhrautuvalla asenteella. Lopulta tuomari vihelsi pelin päättyneeksi lukemin PPV 6 – Vyborg 4.

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli HJK Munkan raitapaidat. Peli eteni PPV:n hallinnassa alusta loppuun, eikä punaisilta vaadittu suuria ihmetekoja pelin voittamiseksi. Yleisöä kuitenkin hemmoteltiin maltillisella pelinrakentelulla ja hienoilla maaleilla. Varmoin ottein pelannut PPV merkittiin lopulta ottelupöytäkirjaan voittajana lukemin 8-1.

Hesacupin ensimmäisen päivän peleissä mieleenpainuvaa oli pelaajien periksiantamattomuus, halu voittaa kaksinkamppailut ja tilanteiden loppuun saakka pelaaminen. Pelaajien mielestä oli tosi hienoa pelata kansainvälinen ottelu ja vieläpä voittaa se äärimmäisen kovan työn ja tiukan taistelun jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa Hesacuppia ja pienen tauon jälkeen syksyn piirisarjaa!