Rosteri ruostuu?
21.8.2020 8:32 Uutiset / Ikämiehet 45

45-ikisten kausi on ollut takkuinen.

Ikisten 45-veikot otti elokuun keskiviikkoisessa illassa yhteen Valtin kanssa Pitäjänmäen kotiareenalla. Sarjajohtaja marssitti kentälle veikkoja nuorekkaamman näköisen nipun ja Pajamäen ikinuorten rosterissa oli tällä kertaa ilahduttavan paljon naamoja, joten vaihtojakin saatiin pyöritettyä.

Helle helli nahkakuulan metsästäjiä ja peli pyörähti käyntiin Valtin hienoisella hallinnalla. Kovin kummoisia tilanteita ei ekaa vitoseen mahtunut, mutta sitten Valtti sai vaparin kohta kaaren jälkeen. Pallo nakattiin suoraan kohti maalialuetta ja niin vain siihen Valtin väkivahva jässikkä osui tielle ja lelu valui vähän helpostikin maaliin, 0-1 vieraille.

Peli oli tämän jälkeen aika tasapaksua, joskin on tunnustettava, että Valtilla oli jalka paremmin liikkeellä ja veikkojen virittely ei johtanut oikein mihinkään. Hyörittiin ja pyörittiin, mutta tilastoihin ei saatu merkintöjä.

Ekan halvin loppupuoli oli ihan ookoo vääntöä ja ohjeita kuunneltiin tauolla kaikki aistit avoinna. Valmennus ohjeisti pumppaamaan alakerran linjaa ekaa puoliskoa enemmän, jotta kenttä ei venyisi liikaa ja paketti pysyisi kompaktina. Ja sitten toivottiin agressiivisuutta pari napsua enemmän.

Toinen puolikas sujui alkuun entisen malliin, mutta Valtilla oli jo homma enemmän käsissä. Muutama "mitä v...u" viheltämättä jättäminen sattui ja tämä kirvoitti veikoilta kovaakin kieltä keltapaitaa kohtaan. Mutta edes kohupsykologin kova painostus ei tuomarin päätä kääntänyt.

Noin kympin kohdalla alakerrassa tuli vähän haastava palautus toppariparille ja niin Valtin kärppämäinen toveri oli tökkimässä palloa ja muutaman siirron jälkeen lelu oli toiseen kertaan verkon perällä.

PPV ei saanut oikein kiriä aikaiseksi ja todella hyvät maalipaikat jäivät olemattomiksi. Veskun kaukoveto ja Yksisarvisen taruolennon kuljetus-epäonnistunut laukaus kombinaatio olivat parhaimmistoa.

Valtti sai sen sijaan luotua muutamankin paikan ja vain Hiltun refleksit säästivät veikot useammalta takaiskulta. Keskiympyrässä taputettiin viimeisen vislauksen jälkeen voittajille ja tunnustettiin että parempi voitti.

Veikoilla on ollut vaikea kausi ja puseroon alkaa hiipiä epäilys, että alkaako jo hiukan ikääntynyt rosteri tähän sarjaan ruostua? Vastustajilla on ollut ainakin muutaman harmaan karvan verran nuorempaa ja sähäkämpää jannua liikkeellä ja kyllä tämä näkyy sitten kokonaisuudessa, vaikka kaikki tekivät nytkin parhaansa. Koneissa kun on kilometrejä, niin 5+ vuoden ikäerot näkyvät otteissa.

Veikkojen riveissä teki debyytin Petteri, joka hoiti pakin tonttia ihan kelvollisesti. Tällä kertaa - rookie-peli kun oli kyseessä - hänen ei tarvinnut kuitenkaan vetää ilman pelihousuja, vaan turvallisemmin omissa mustissaan.

Tappioista huolimatta kautta jatketaan - ilon kautta - hurmureita vastaan elokuun vikalla viikolla.

-pupu-


   
Lisää uutisia
Pajamäen Pallo-Veikot Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat