P06-07 avasi syyskauden voitolla ja tasurilla
Julkaistu: 10.08.2019 00.00

Helsinki cupin jälkeinen kesätauko päättyi elokuun vaihteessa, kun treenit ja piirisarja pyörähtivät taas käyntiin. Punaisten vastustajaksi asettui tiistaina FC Viikingit/Musta, joka oli kevätkierroksella noussut parin maalin takaa tasapeliin. Tasaista vääntöä nähtiin nytkin. Pojat olivat hereillä heti alussa ja 6. minuutilla Eeli jatkoi Antin matalan keskityksen aivan maalin edestä ohi veskarin. 10 minuutin kohdalla Eelis riisti pallon vastustajan puolustukselta, meni keskeltä läpi ja tuplasi PPV:n johdon. Tämän jälkeen peli tasoittui, ja ekan jakson puolivälissä vastustajan kärki prässäsi pallon Robinilta ja kavensi. 20. minuutilla keskuspakin paikaltaan noussut Gabi syötti erinomaisesti Eeliksen karkuun ja tämä laukoi vasurillaan tarkasti vasemman tolpan juureen, joten PPV oli taas kahden maalin karkumatkalla. Tämän Viikingit kuitenkin kuittasi jo minuuttia myöhemmin yksinkertaisen tehokkaalla kuviolla: nopea nousu oikeaa laitaa pitkin, keskitys maalille ja suora jatko. Avausjaksolla Eelis ehti vielä täydentää hattutemppunsa, kun Juho syötti hänet mainiosti läpiajoon.

Toisella jaksolla poikien peli alkoi vähän yskiä ja vastustaja onnistui tekemään pari maalia, tasoituksen noin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä. Näin tuloksena oli ansaittu tasapeli 4-4. Erityisesti Eeliksen ekan jakson peliesitys oli ilonaihe, pelipäivään saakka kestänyt Ranskan-matka oli selvästi tuonut gallialaisia taikavoimia! Pelissä oli muutenkin paljon hyvää ja peli-ilme oli iloinen. Tosin pelitauko myös näkyi useimpien otteissa, kun tilanteisiin ei aina menty ihan täysillä ja liike pallottomana jäi välillä vaisuksi. Joka tapauksessa hyvä aloitus syyskaudelle.

Valkoisten syyskausi käynnistyi perjantaina, kun Käpylässä kohdattiin KäPa AC/White. KäPa oli voittanut keväällä oman lohkonsa näytöstyyliin ja noussut näin sarjaporrasta ylemmäs. Pelin alussa PPV:n puolustus olikin lujilla, kun isommat vastustajat pyrkivät hanakasti maalipaikoille sekä laitojen että keskustan kautta. Lisäksi Atte oli juuttunut liikenneruuhkaan ja Robin tuurasi maalilla ensimmäiset 20 minuuttia. Aten lämmitellessä Eeli ehti kuitenkin hyödyntää vastustajan veskarin hienoisen epävarmuuden ja vei punapaidat johtoon 1-0. 26. minuutin kohdalla Juho nousi oikean pakin paikalta ja antoi nätin ulkosyrjäsyötön vasemmalle kohti Ukkoa. Paitsioasemassa ollut Ukko antoi pallon mennä vasemmalla kärkkyneelle Kalevan Eerolle, jonka kova laukaus painui verkkoon. Tauolle mentäessä KäPan kovin into oli hiipunut, ja toisella jaksolla seurasi lisää. 36. minuutilla Antti prässäsi maalipotkun jälkeen pallon KäPan topparilta, kuljetti ja laukoi vasurilla tolpan kautta lukemiksi 3-0. KäPa nousi 45. minuutilla pitkän rajaheiton jälkeen vielä kahden maalin päähän, mutta kymmenisen minuuttia ennen loppua vuorossa oli lopullinen niitti. Robin katkaisi maalivahdin avauksen ja syötti vasemmalle Eerolle, joka siirsi pallon Robinin juoksulinjalle. Napakka veto oikeaan alakulmaan siirsi lukemat 4-1:een, joka jäi myös lopputulokseksi.

Ottelun parhaaksi nimettiin Eero K, mutta kaikki onnistuivat hyvin. Juuso antoi laidaltaan monta oivaltavaa syöttöä, ja ennen kaikkea Timpan johtama puolustuslinja toimi erinomaisesti. Ippu ja Juho lukivat peliä hyvin, tekivät tärkeitä katkoja ja rakensivat myös maltilla eteenpäin. Atte totesikin matsin jälkeen: 'Olipa tylsä peli, ei mitään tekemistä.' Maalivahdin näkökulmasta ehkä, mutta kentän laidalta meno näytti lupaavalta.