Treenit käynnistyvät - tässä ohjeet!
10.5.2020 17:52 Uutiset / P2006-07

TREENIT KÄYNNISTYVÄT TO 14.5.!

PPV 06-07 TREENIT KÄYNNISTYVÄT 14.5. – TÄSSÄ OHJEET!

Moi!

Suomen hallitus päätti viikko sitten, että koronarajoituksia lievennetään. Tämän pohjalta Palloliitto teki viime keskiviikkona päätöksiä jalkapallon pienryhmäharjoittelusta. Niinpä parin kuukauden tauon jälkeen pääsemme ensi viikolla käynnistämään treenit – hienoa!

Toukokuun loppuun saakka noudatetaan seuraavia Palloliiton antamia ohjeita pienryhmäharjoitteluun. On tärkeää, että nämä käydään kotona yhdessä läpi.

1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).
2. Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
3. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja.
4. Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.
5. Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.
6. Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.
7. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).
8. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.
9. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.
10. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
11. Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin).
12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
13. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
14. Sylkemistä kentällä tulee välttää.
15. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

Pari kommenttia ohjeista: Pajamäen treenit pidetään nyt ulkokentällä, ei hallissa. Treeniasu on syytä pukea valmiiksi niin, että vain nappikset laitetaan kentän laidalla. Kahden metrin turvaetäisyyttä tulee noudattaa ennen harjoitusta, sen aikana ja sen jälkeen. Kentälle saa mennä viisi minuuttia kenttävuoron alkamisen jälkeen – siis torstaina kello 17.05 ja sunnuntaina kello 13.05 - ja sieltä poistutaan viisi minuuttia ennen kenttävuoron päättymistä.

Valmentajilla on haastava homma suunnitella mielekkäitä ja tehokkaita harjoituksia, joissa ohjeet toteutuvat. NYT ON TOSI TÄRKEÄÄ, ETTÄ ILMOITTAUTUMISET TEHDÄÄN AJOISSA – JOKO IN TAI OUT!

On tärkeää, että treeneihin palaaminen tuntuu turvalliselta ja kivalta asialta. Harjoittelemaan kannattaa palata silloin, kun se tuntuu itsestä hyvältä. Treeneissä kaikkien pitää osata noudattaa sääntöjä ja toimia valmentajien ohjeiden mukaan.

Toukokuussa ei vielä peritä joukkueen kuukausimaksua eli huhtikuu ja toukokuu jäävät väliin.

Sarjapelit alkavat viikolla 24, siis alkaen 8.6. Tästä tulee lisää tietoa heti kun sarjaohjelmat ovat valmiit. Lohja cup on siirtynyt kesäkuusta sunnuntaiksi 20.9. Heinäkuun Wasa cup vaikuttaa nyt epätodennäköiseltä, mutta asia selviää piakkoin.

Futisterveisin Juha


   
Lisää uutisia
P2006-07
«  Heinäkuu   »
Kategoriat