Jukka Kasurinen in Memoriam
Pajamäen Pallo-Veikot RyJulkaistu: 13.01.2022 00.00

Jukka Kasurinen in Memoriam

Jukka Kasurinen – Jusu, Boss – oli yksi niistä nuorista, jotka perustivat Pajamäen Pallo-Veikot vuonna 1969. Pelaajana Jukka Kasurinen oli nopea ja ahnas laitahyökkääjä, jonka vasemman jalan grogilasin korkuinen laukaus upposi vastustajien maaliin kerta toisensa jälkeen. Pelaajauran lopetettuaan hän teki kokonaisen elämäntyön PPV:n junioreiden ja edustusjoukkueen valmentajana, seuran puheenjohtajana ja SPL:n Helsingin piirin pitkäaikaisena valtuutettuna. Työstään hän sai lukuisia tunnustuksia, muun muassa SPL:n hopeisen ja kultaisen ansiomerkin.

Boss Kasurinen oli lempeä mutta jämerä auktoriteetti. Hän osasi joukkueen roolituksen ennen kuin koko käsitteestä alettiin puhua. Bossin tarkka pelisilmä näki kunkin pelaajan parhaat ominaisuudet, löysi jokaiselle soveltuvimman pelipaikan ja loi näin tilaisuuden kehittyä ja loistaa. Boss sai pojanklopit juoksemaan lumessa, sateessa ja helteessä, spurttaamaan hyppyrimäen hiekkarinnettä, harjoittelemaan parkkipaikalla kun kenttää ei ollut, nostelemaan puntteja, jotka painoivat yhtä paljon kuin itse nostelijat, ja pelaamaan intohimoisesti, rennosti ja tuloksekkaasti: PPV:n B- ja A-juniorit pelasivat SM-sarjassa, mikä kaupunginosajoukkueelle oli ennenkuulumatonta, ja edustusjoukkue nousi III divisioonaan.

Jukka Kasurisen suhtautuminen jalkapalloon oli kokonaisvaltaista. Hän oli vihreän veran muistinero, joka taltioi mieleensä kaikkien otteluiden tilanteet ja käänteet. Boss oli myös sanankäytön mestari, jonka huumori oli runsasta ja älykästä ja loi pelaajiin uskoa silloin kun oli vaikeaa. Seuran sielu on nyt poissa, vaan ei mielestämme. Bossin muisto elää meissä kaikissa, jotka hän saattoi yhteen ja jotka pääsimme osalliseksi hänen persoonastaan ja valmentajantaidoistaan. Muistelemme suurta miestä lämmöllä.

Markku Rönkkö, vasen pakki