Kun PPV-03:sta tuli PPV/A…
Julkaistu: 26.11.2020 00.00

Kun PPV-03:sta tuli PPV/A…

Näin kauden vaihduttua on seurassa tehty jälleen yhdenlaista historiaa. Sitten ikäluokan 1996 ei ole mikään ikäluokka tarponut koko junioriputkea A-junioriksi asti. Nyt sen on tehnyt kuitenkin 2003-syntyneiden ikäluokka.

Jokainen voi kuvitella kuinka paljon 12 vuoteen mahtuu. Tuhansia tapahtumia treenien, pelien, kaudenpäättäjäisten, pelimatkojen (kotimaassa ja ulkomailla), vanhempainiltojen, treenileirien jne. muodossa. Pelaajia on mennyt joukkueen läpi lähemmäs 100 – ellei jopa yli. Toiset viihtyneet yhdet treenit ja toiset 12 vuotta. Joukkueessa on siis vieläkin mukana muutama pelaaja, jotka aloittivat jo syksyllä 2008 kun joukkue perustettiin. Tämän ikäluokan junioreilla on jo paljon ’silloin kun minä aloitin’ -muistoja kerrottavaksi: hiekkakentät ja hiekkahousut (käyttääkö enää kukaan?), Pajamäen puuhalli, talvitreenit Talin hiekalla (=jäällä), pallo Lassilan vesilammikossa (nimenomaan siinä yhdessä, josta kukaan ei olisi halunnut palloa hakea) ja monia muita.

Niitä vaahtosammuttimia, joiden kanssa joukkue aloitettiin, joutuu valmentajat nyt jo katsomaan ylöspäin. Nyt kun pelissä sattuu, niin sattuu ihan oikeasti. Enää ei pelkkä puhaltaminen ja Spiderman-laastari riitäkään ensiavuksi. On itketty, naurettu (paljon), riidelty, sovittu ja ylipäänsä koettu upeaa yhteis- ja joukkuehenkeä - seurahenkeä. Ollaan oltu ylpeästi PPV:läisiä. Muille joukkueille vinkiksi, että vaikka minut tästä saatetaan ristiinnaulita, niin elämässä on muutakin kuin jalkapallo. Sen ”muun” voi kuitenkin toteuttaa sen jalkapallon sisällä (elämä on vain osa jalkapalloa) eli tehkää muutakin kuin vain treenejä ja pelejä. Vetäkää kaikki niihin mukaan, niin harrastavat lapset, vanhemmat kuin sisaruksetkin. Tehkää joukkueesta koko perheen asia. Tehkää joukkueesta iso perhe, ja varsinkin joukkueen ensimmäisinä vuosina. Silloin voi odottaa joukkueelle pitkää ikää ja hyvää henkeä.


Jos jokin, niin juuri se me-henki tätä joukkuetta on kannatellut näin pitkään: meille on helppo tulla ja meillä on hyvä olla. Ja se on myös monesti vienyt joukkuetta otteluissa upeisiin suorituksiin. Meillä ei ole joukkueen parasta pelaajaa, meillä on parhaita pelaajia joukkueelle. Pelaajia joille joukkueen menestyminen on tärkeämpää kuin oma glooria. Tämä joukkue on täynnä hienoja lapsia joista on kasvamassa hienoja aikuisia.

Näillä eväillä joukkue myös jatkaa nyt alkaneella kaudella. Me olemme edelleen ME – nyt PPV/A!

Seuran uusimmat