PPV P10:lle menestystä Espoon talvisarjassa
11.2.2020 13:25 Uutiset / P2010

PPV P10 -pojat sijoittuivat hienosti kolmanneksi Espoon talvisarjassa.

Syksyn ja talven treenikauden ohessa PPV P2010 osallistui Espoon talvisarjaan (haaste), johon osallistui yhteensä 22 joukkuetta Espoosta ja sen lähiseuduilta. Uutena elementtinä kesän piirisarjan otteluihin verrattuna oli tullut isompi kenttä ja 8 vs. 8 pelisysteemi.

Alkusarjan ottelut sujuivat vaihtelevasti uuteen pelisysteemiin totutellessa ja tuloksena oli kivikovan alkulohkon neljäs sija. Jatko-otteluissa ensimmäisenä vastaan asettui oman lohkonsa voittanut PPJ Eira. PPJ painosti ottelussa kovasti, mutta PPV:n tiivis puolustuspelaaminen kesti hienosti yhtä takaiskumaalia lukuunottamatta. Ottelun loppupuolella PPV käytti oman maalintekotilanteensa tehokkaasti tasoittaen lukemat 1-1:een. Ottelun päättyessä tasan, päädyttiin ottelun voittaja ratkaisemaan rangaistuspotkukilpailussa. Tilanne oli molemmille joukkueille uusi ja ylimääräistä jännitystä oli selvästi ilmassa. PPV:n pojat malttoivat kuitenkin mielensä paremmin ja taitavien sijoitusten siivittäminä voittivat rangaistuspotkukilpailun 2-1 samalla selvittäen tiensä jatkoon.

Seuraavaksi vastaan asettui oman jatkopelinsä voittanut GrIFK Cardiff. PPV pelasi nyt jo huomattavasti vapautuneemmin ja nopeat pistohyökkäykset GrIFK:n puolustuksen läpi päätyivät useasti PPV:n maalijuhliin. Puolustuspelaaminen oli edelleen timanttia ja loppulukemat 4-2 takasi pojille pääsyn mitalipeleihin. PPV:n alkulohkosta peräti kolme joukkuetta selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon.


8.2 pelatuissa mitaliotteluissa ensimmäisenä vastaan asettui FC Honka Musta P11, jolle pojat olivat oman alkulohkon ottelunsa hävinneet. Tappio-ottelu oli selvästi muistissa ja pojat aloittivatkin ottelun terävämmin kuin alkusarjassa. Ottelun edetessä Hongan parempi pelirohkeus ja taitotaso kuitenkin oli selvästi PPV:n pojille liikaa ja taululle lyötiin tylyt 8-0 tappionumerot. PPV:n tie kävi pronssiotteluun.

Prossinottelussa sisuuntunut PPV sai vastaansa myös alkusarjasta tutun Kasiysi Punaisen. Ottelu sujui tasaväkisesti hienokseltaan Kasiysin painostamana ja se siirtyikin ottelussa 1-0 johtoon. PPV käytti oman maalintekopaikkansa hyödyksi ja sai tasoitettua ottelun 1-1 lukemiin terävällä hyökkäyksellä vasemmasta laidasta. Kasiysi kuittasi tilanteen nopeasti hieman onnekkaallakin osumalla viisi minuuttia ennen ottelun loppua. Ottelu näyttikin päättyvän vääjäämättä 2-1 tappioon. PPV ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pojat alkoivat vyöryttämään loppuminuutit vaarallisesti kohti Kasiysin maalia.


Minuutti ennen loppua Kasiysi joutuikin rikkomaan aktiivisemmin pelannutta PPV:n pelaajaa ja tilanteesta tuomittiin vapaapotku noin 20 metrin etäisyydeltä maalista. Katsojien hämmästykseksi PPV tälläsikin pallon vapaapotkusta vastustamattomasti aivan maalin vasempaan yläkulmaan ja tasoitti ottelun. Ottelun lopputulos 2-2 tarkoitti, että voittaja ratkaistiin jälleen rangaistuspotkukilpailussa.


Aiemmissa jatkopeleissä hankittu kokemus rangaistuspotkukilpailusta osoittautui arvokkaaksi ja jokainen PPV:n laukaisija sijoitti pallon kylmän viileästi maaliin. Yhden Kasiysin pelaajan epäonnistuttua, pronssiottelu päättyi PPV:n riemukkaisiin juhliin.

Osallistuminen Espoon talvisarjaan oli kaiken kaikkiaan todella positiivinen kokemus. Pojat saivat vastaan monia uusia vastustajia ja ottelut olivat pääsääntöisesti erittäin tasaisia. Iso kenttä ja kahdeksan pelaajaa vaativat onnistumista koko joukkueena ja siinä pojat onnistuivatkin todella hienosti. Sarjasta saatu kokemus ja menestys antaa varmasti pojille lisäpotkua kevään treeneihin ja peleihin.


   
Lisää uutisia
P2010
«  Joulukuu   »
Kategoriat