P06-07/punainen kohenteli maalieroa
Julkaistu: 08.06.2019 00.00

Helteinen kesäkuun keli helli PPV P06-07:n punaista peliryhmää perjantai-iltana 7.6., kun vastaan asettui Kannelmäessä Valtti/Fb. Tai ainakin piti asettua, sillä juuri ennen pelin alkua vastustajan valmentaja tuli kertomaan, että joukkue oli vajaamiehinen. Paikalle oli osannut vain kuusi pelaajaa eikä muista ollut varmaa tietoa. Sovittiin, että peli hoidetaan pienemmillä joukkueilla - pelimuotona oli 6v6 ja toisella jaksolla jopa 5v5, kun yksi Valtin pelaajista ei pystynyt jatkamaan.

Ensi jakson alusta asti pelin kuva oli selvä. PPV painosti ja Valtti pyrki lähinnä purkamaan tilanteet mahdollisimman kauas omasta maalista. Alussa PPV sai useita perättäisiä kulmapotkuja, ja jo kolmannella minuutilla Epan erinomainen kulma maalin eteen löysi Ipun. Taitava pusku ja lukemat olivat 1-0. Ensimmäisellä jaksolla Ippu teki vielä toisen häkin, ja maalin makuun pääsivät myös Juho ja Antti - kaksi mieheen - sekä Anton.

Tauolla valmennus painotti, että loppuun saakka pitää pelata kunnolla ja vastustajaa tulee kunnioittaa, vaikka tasoero tuntuisi selvältä. Toisen jakson ensimmäisellä minuutilla tuomitusta vaparista Eeli teki joukkueen kahdeksannen maalin (ks. kuva), ja siitä ketsuppipullo aukesi toden teolla. Pelin päätyttyä voitiin todeta, että loppulukemiksi oli taottu melko uskomattomat 25-1. Maaleista vastasivat Antti (seitsemän), Epa (kuusi), Ippu (neljä), Juho (kolme), Anton (kaksi), Gunnar (kaksi) sekä Eeli (yksi).

Kaiken kaikkiaan peli oli hämmentävän epätasainen. Epätasaisuus korostui, kun jotkut vastustajan pelaajat toisella jaksolla menettivät taistelutahtonsakin. Joihinkin vastaiskuihin Valtti onnistui pääsemään, mutta useimmiten ne tuhrittiin paitsioon. Robinin nollapelin pilannut kavennus tuli pari minuuttia ennen päätösvihellystä, kun PPV:n poikien puolustushalu oli päässyt vähän herpaantumaan.

Voitokkaan ottelun jälkeen tunnelmat olivat korkealla, mutta joku pojista totesi, että oli kivaa kun pääsi tekemään maaleja, mutta on hyvä, että pelit ovat yleensä tasaisempia. Kevätkaudella edessä on vielä kaksi, luultavasti huomattavasti haastavampaa, ottelua. Niiden välissä 14.-16. kesäkuuta pelataan ja virkistäydytään Vierumäellä koko joukkueen voimin.