Helsinki Cup 2019 päätökseen
15.7.2019 17:00 Uutiset / Pääsivusto

PPV valloitti Helsinki Cupin kentät seitsemän joukkueen voimin

Niin on taas yksi Helsinki Cup pelattu. Viime viikon maanantaista lauantaihin kestäneessä turnauksessa oli mukana seitsemän Pajamäen Pallo-Veikkojen joukkuetta.

No, miten pelit ja turnaus sujuivat PPV:n joukkueilla? Alta löytyy tarinat jokaisen joukkueemme otteista Helsinki Cupissa.

Lisää voit käydä lukemassa joukkueiden sivuilta.

B-juniorit: Kentälle mennään vaikka pää kainalossa

Poikien B-juniorijoukkueemme, seuran vanhin juniori-ikäluokka tällä hetkellä, laitettiin huisin kovaan alkulohkoon. Hetken jo joukkueessa epäiltiin, että oltiin jouduttu yhteen eliittilohkoista, mutta ilmeisesti näin ei kuitenkaan ollut. Pari joukkuetta lohkosta olivat pelikavereiden muodostamia joukkueita. Tarina kertoo, että niissä joukkueissa oli todella kovia pelimiehiä, kuten mm. seurojen edustuksissa ja korkeimmilla junioreiden sarjatasoilla pelaavia.

B-junioreilla oli mukana myös huonoa onnea. Heti maanantaina selvisi, että ykkösmaalivahti oli sairastanut eikä pystynyt pelaamaan alussa ja kakkosmaalivahti loukkaantui maanantain aikana. Kolmosmaalivahti – jos sellaisesta voi puhua kun kaveri on viimeksi tolppien välissä ollut tosipeleissä 2-3 vuotta sitten – hyppäsi puikkoihin aivan kylmiltään. Ja mikä käsittämättömintä, myös hän loukkaantui tiistain aikana. Joukkue oli hetken jo tilanteessa, että pojat saivat keskenään vetää pitkää tikkua siitä, että kuka menee seuraavaksi maaliin.

Viikon kuluessa ykkös- ja kakkosmaalivahdit onneksi palasivat pelivahvuuteen.

Alkulohko oli siis äärimmäisen kova, ja pelit olivat puolustustaistelua. Loukkaantumisia tuli, ja lääkelaukku oli kovassa käytössä. Vaikeuksista huolimatta kundit antoivat joka pelissä kentälle kaikkensa.

Alkulohkossaan PPV jäi viimeiseksi, mutta joukkue pääsi loistamaan C-jatkosarjassa, ja eteni aina sarjan finaaliin asti. Ensimmäisessä jatkopelissä kaatui OsPa 2–4.

Perjantaina välierässä oli vastassa PPJ/3, jonka kanssa olikin kova vääntö koko 50 minuuttia – lopputulos 0-0. Edessä oli siis rankkarit. Tässä nousi PPV:n maalivahti Eetu tärkeään rooliin. Kun siirryttiin viidensiin vetäjiin, niin tilanne oli 2-2. PPJ aloitti ja rankkareissa sankariksi noussut (kaksi torjuntaa viidestä vedosta) PPV-maalivahti Eetu torjui hänen vetonsa. PPV:n viimeistä vetoa antamaan asettui Luukas, joka sijoittikin kylmänrauhallisesti pallon verkkoon ja voitto oli PPV:n tuloksella 2-3.

Finaalissa jenkkijoukkue Stars n' Stripes oli niukasti parempi 2–1-tuloksella, vaikka PPV olikin lähellä tasoitusta.

Tappio ei ollut kuitenkaan mikään valtava pettymys ja turnauksesta jäi joukkueelle muutenkin hyvä maku, kun otetaan huomioon kaikki vaikeudet loukkaantumisineen ja alkusarjan tappioineen. Nämä PPV:n B-juniorit ovat siitä huikeita kundeja, että aina he jostain kaivavat sen hyvän ja toisiaan kannustavan fiiliksen, kun sinne kentälle mennään.

Yhdellä sanalla: respect. Huippukundeja.

Teksti: Petri Riikonen (vv, jojo), Riikka Rantakari (vv, jojo) / Juuso Kokkonen (pj)

06-07-pojat eivät onnistuneet yllätyksessä jatkopeleissä

PPV:n 06-07 syntyneet pojat olivat turnauksessa mukana yhden joukkueen ja 12 pelaajan voimin. Alkulohko sujui joukkueelta oikein mallikkaasti: kaksi tappiota, tasuri ja voitto. Sijoitus neljäs, ja suuntana oli alkulohkon jälkeen siis B-jatkosarja.

Vastassa jatkopeleissä oli heti alkuun piirisarjassa ykkösessä pelaava KP-75:n ja TuPSin yhdistelmäjoukkue. Ennakkoasetelma oli aika selvä, ja PPV lähti altavastaajana kiusaamaan kovatasoista joukkuetta. Tasoero näkyi myös kentällä, ja hyvästä tsempistä huolimatta PPV joutui tyytymään tappioon 0-5.

Tällä kertaa turnaus siis päättyi aika lyhyeen. Peli-ilme oli positiivinen ja kaikki pelasivat hyvässä hengessä omalla tasollaan. Pojat äänestivät turnauksen tsemppariksi Timpan. Kaikissa peleissä kentän hahmoihin kuului myös Atte, joka venyi maalillaan lukuisiin upeisiin pelastuksiin.

Teksti: Juha Salo (jojo)


08–09-tytöt: Turnaus oli hieno kokemus mutta tuloksellisesti pettymys

PPV T0809 Leijonat pelasi tänä vuonna Helsinki Cupissa 2008 syntyneiden tyttöjen yleissarjassa. Tässä ikäluokassa pelattiin kahdella tasolla, harraste- ja yleis-.

Leijonat kohtasi ensimmäiseksi Käpylän hyväkuntoisella nurmella suurseura HJK:n peliryhmän HJK/sininen joka koostuu HJK:n kilpajoukkueen pelaajista. Vastus oli odotetun kova ja Klubi poistui kentältä 3-0 voitto mukanaan. Leijonat pelasi kuitenkin hyvän pelin ja sai mm. pallon kertaalleen tolppaan ja rakennettua muutaman hyvän maalipaikan. Toisena vastuksena kohdattiin jo aiemmista kohtaamisista kovaksi ja taitavaksi joukkueeksi tunnettu TuPS. Tuusulalaiset osoittautuivat Käpylän pikkuisella tekonurmella tälläkin kertaa 2-0 paremmiksi.

Toisena pelipäivänä vastus oli edelleen kovaa ja ensimmäisenä kohdattu I-HK voitti leijonat 1-0 ja alkusarjan viimeisenä kohdattu FC Wimma venyi hyvän pelin pelanneita Leijonia vastaan 0-0 tasapeliin. Leijonien tie johti siis alempaan loppusarjaan kun lohkon kaksi parasta joukkuetta HJK/sininen ja TuPS jatkoivat ansaitusti mitalipeleihin.

Alemmassa loppusarjassa kohdattiin piirisarjasta tuttu HJK/City/sininen. Peli oli erittäin tasainen ja molemmilla oli hyviä maalintekotilanteita mutta tällä kertaa vain Klubi onnistui saamaan pallon maaliin joten Leijonien matka tämän vuoden Helsinki Cupissa päättyi heti ensimmäiseen pudotuspeliin 0-1 tappiolla.

Viime vuonna hienosti harrastesarjan hopealle pelanneelle joukkueelle turnaus oli tuloksellisesti pettymys mutta muutoin kokemuksena tänäkin vuonna hieno.

Teksti: Otto-Ville Kaukoniemi (jojo, valmentaja)

09-pojat: PPV jaksaa!

2009 syntyneet pojat olivat Helsinki Cupissa yleissarjassa. Saldona alkulohkossa oli viidestä pelistä kaksi voittoa ja kolme tappiota. Pelit olivat kaikki varsin tasaisia vääntöjä hyviä vastustajia vastaan.

Näin edessä oli B-jatkosarja, jossa vastassa oli ensimmäisenä kovatasoinen MPS/keltainen. Tällä kertaa MPS vei pidemmän korren ja meni jatkoon 3–1-lukemin.

Joukkueen teemana oli "PPV jaksaa!" - eli vaihdossa levätään ja kentällä juostaan. Lisäksi harjoiteltiin pelikirjan mukaista pelaamista "puolustetaan tiiviisti ja hyökätään leveästi". Joukkue paransi peliään viikon mittaan jokaisessa pelissä. Viimeinen peli torstaina oli joukkueen paras, vaikka tappio tulikin.


Jalkapallon pelaamisen lisäksi joukkue otti kaiken irti Helsinki cupista. Helsinki cupin avajaisten kaatosateesta huolimatta sitkeimmät pelaajat jaksoivat kannustaa esiintyjiä lavan edessä aivan avajaisten loppuun saakka. Keskiviikon diskossa oli tunnelma katossa. Joukkue viihtyi myös Käpylän "Love the Ball" -centerissä ja joukkueen aktiivisin osallistuja kävi peräti neljä kertaa viikon aikana osallistumassa Käpylän kisailuihin. Joukkue kävi myös katsomassa 13 vuotiaiden barcelonalaisten poikien peliä. Osa ehti vieläpä pelien välissä pulahtaa Kumpulan maauimalaankin.

"Pelaaminen!" vastasi joukkueen yksi puolustajista, kun häneltä tiedusteltiin mikä oli koko turnauksessa kaikkein kivointa.

Teksti: Anni Palu (jojo) / Juuso Kokkonen (pj)

10-pojat liitelivät lähes voitosta voittoon

PPV:n 2010 syntyneet pojat olivat hyvässä vireessä Helsinki Cupin peleissä. Harrastesarjassa pelannut joukkue voitti kuudesta ottelustaan peräti viisi ja mätti komeat 36 maalia.

Kansainvälistä tunnelmaa oli tarjolla, sillä avausottelussa oli vastassa venäläinen FC Favorit Vyborg. PPV oli pelissä tappiolla 1–4, mutta nousi komeasti 6–4-voittoon. Pelaajien mielestä oli tosi hienoa pelata kansainvälinen ottelu ja vieläpä voittaa se äärimmäisen kovan työn ja tiukan taistelun jälkeen.

Avauspelin jälkeen kaatuivat vuoron perään niin HJK/Munkka raita, GriFK/Wrexham, EPS/Ninjat valkoinen ja LePa/valkoiset. Ainoa tappio oli turnauksen päätöspelissä NJS/Valkoista vastaan. Jatkopelejä ei 9-vuotiaiden sarjassa pelattu.

Teksti: Janne Valkonen (vara-jojo) / Juuso Kokkonen (pj)


10–11-tytöt: Tänään ei hävitä!

PPV T10-11 eli Hurrikaanit pelasi Helsinki Cupissa nousujohteisen turnauksen. Ensimmäisenä pelipäivänä vastustajat TuPS Musta ja erityisesti HJK Töölö/Keltainen olivat kovempia ja PPV Hurrikaanit jäi maaleissa vaikka viimeiseen asti taisteltiin.

Toisena turnauspäivänä joukkue oli saanut kerättyä kaiken mahtivoimansa ja saapui pelikentille sloganilla: Tänään ei hävitä! Eikä hävitty. Peli luisti paremmin kuin koskaan ja hurjien kannustushuutojen siivittämänä PPV Hurrikaanit otti voitot joukkueista I-HK/Timantit ja VJS/Musta.

Viimeisenä kisapäivänä Käpylän turnausviihdettä tarjoavalla kisapaikalla PPV Hurrikaanit päästi ottamaan uusinnan VJS/Mustaa vastaan ja tällä kertaa ottelu päättyi VJS/Mustan voittoon. Viimeinen peli LePaa vastaan oli tasainen ja kulki pitkään tasatilanteessa 3-3. Iiriksen komea ratkaisumaali toisen puoliajan loppupuolella sinetöi pelin PPV Hurrikaanien hyväksi 4-3.

Kokonaisuudessaan PPV Hurrikaanit voitti siis puolet peleistään, rohkeni loistaa, kannusti hurjasti ja nautti Helsinki Cupin ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Teksti: Vappu Ylinen (jojo, valmentaja)


11-pojat: Viimeisenä päivänä voittoon

Nuorin turnauksessa mukana ollut PPV-joukkue, pojat 2011, pelasi turnauksessa harrastesarjassa yhden peliryhmän voimin.

Kuudesta pelistä joukkue hävisi viisi, osan niukasti tasaisten pelitapahtumien jälkeen.

Viimeisenä turnauspäivänä PPV kuitenkin nappasi ilahduttavan voiton porvoolaista FCFJ sinistä vastaan. Tiukan taistelun jälkeen voittolukemiksi kirjattiin 2–1 PPV:lle.


Teksti: Juuso Kokkonen (pj)


   
Lisää uutisia
Pajamäen Pallo-Veikot Ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat