Liity nyt 50-vuotiaan PPV:n kannattajajäseneksi!
Julkaistu: 03.09.2019 00.00

Liity nyt 50-vuotiaan PPV:n kannattajajäseneksi!

1950-luvun loppupuolella Strömbergin tehtaan henkilöstöpäällikön, kenraali Valveen aloitteesta Pitäjänmäen teollisuuslaitokset alkoivat rakentaa henkilöstölleen asuntoja. Näin syntyi Pajamäen asuntoalue. Taloja kutsuttiin yleisesti rakennuttajan mukaan: Strömbergin talot, Wihurin, Suomi-yhtiön, Elannon, Poliisien, Paragonin ja Stockmannin talo.

Pajamäkeen saatiin oma urheilukenttä kaupunginosan runsaslukuisen nappulaväestön riemuksi 1960-luvun alussa. ”Pajamäen Wembleyksikin” kutsuttu kenttä valmistui, kun paikalla sijainneen savialustaisen maan päälle levitettiin hiekkaa. Pajamäen nuoriso käytti kenttää ahkerasti 1960-luvun aikana, talvisin luistinratana ja kesäisin jalkapallokenttänä. Vuosikymmenen puolivälissä PPV:n tulevat perustajajäsenet, ”Pajamäen Pumppuna” tunnetut pojat, rakensivat omatoimisesti kentälle laukaisuseinän ympäristöstä keräämistään laudoista

Seuraavalla vuosikymmenellä Pajamäkeen, kuten moneen muuhunkin pääkaupunkiseudun lähiöön, alkoi ilmestyä afgaaniturkkeja, buutseja ja maissipiippuja. Hippiaika oli saapunut, ja sen mukana huumeet. Moni nuori hairahti huonoille teille, mutta peli ei ollut menetetty.

Pajamäen Pallo-Veikot perustettiin vuonna 1969, ja sen ansiosta moni nuori valitsi terveellisemmän elämäntavan: ryhtyi palaamaan jalkapalloa seuran riveissä. Nyt 50 vuotta täyttävällä seuralla on ikäluokkatoimintaa sekä tytöille että pojille ja aikuisjoukkueita niin naisille kuin miehille.

Tule mukaan tukemaan 50-vuotiasta seuraa liittymällä seuran kannattajajäseneksi!

Liittyä voit täyttämällä oheisen lomakkeen ja maksamalla seuran jäsenmaksun (65€) tai sitä suuremman, haluamasi summan seuran tilille. Jäsenyys on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Liity tästä:



Seuran uusimmat