Maaliskuun kuukausikirje: PPV koronan aikana ja koronan jälkeen
28.3.2020 17:36 Uutiset / Pääsivusto

Pajamäen kuplahalli ja kenttä ovat PPV:n toiminnan sydämessä

Hyvä PPV-väki,

Mikäli asiat olisivat tavallisesti tämä kirje käsittelisi valmentamista PPV:ssa. Valmennuslinjaa ja sen jalkauttamista. Nuoren valmentajan polkua. Valmennuskoulutuksia ja niihin osallistumisen tukemista. Sitä, miten me PPV:n valmentajat voimme auttaa lapsia rakastamaan jalkapalloa.
Asiat eivät kuitenkaan ole tavallisesti joten tässä kirjeessä haluan kertoa hivenen siitä miten seura toimii tällaisessa poikkeuksellisessa tilanteessa, miten ja millä perusteella seuran toimintaa linjaavia päätöksiä on tehty ja mitä on edessä kun pystymme palaamaan normaaliin elämään harjoituskentälle ja sen laidalle.

Torstaina 12.3. Suomen hallitus piti tiedotustilaisuuden jossa ohjeistettiin korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi välttämään kaikenlaisia kokoontumisia esimerkiksi harrastustoiminnassa. Enemmistö PPV:n hallituksesta seurasi tiedotustilaisuutta suorana ja jo tiedostustilaisuuden kestäessä piti pikakokouksen Whatsappissa. Keskustelun tuloksena päätettiin keskeyttää seuran harjoitustoiminta vähintäänkin 31.3. asti. Päätös oli helppo tehdä osittain sen vuoksi, että PPV on pieni seura: meillä ei ole palkattua henkilökuntaa jonka toimeentulosta tarvitsisi huolehtia tauon aikana. Sittemmin Suomen hallituksen päätös on muuttunut suosituksesta käskyksi ja kaikki jalkapallon ohjattu harrastustoiminta on keskeytetty ainakin 13.4. asti.

Tällä hetkellä seuran joukkuetoiminta on keskeytetty maanantaihin 13.4. asti. Suurimmassa osassa PPV:n juniorijoukkueissa on käytössä omatoimisen harjoittelun ohjelmia joissa joukkueiden valmentajat ovat jakaneet pelaajille harjoitteita ja tehtäviä itsenäisesti suoritettavasti. PPV ei ole halunnut tehdä seuratason linjausta ja ohjeistusta omatoimiseen harjoitteluun vaan tässä on haluttu luottaa siihen, että joukkueiden valmentajat tuntevat oman porukkansa parhaiten ja osaavat ohjeistaa ja motivoida pelaajiaan. Toisaalta omatoimisessa harjoittelussa innon treenaamiseen pitäisi nousta pelaajasta itsestään: ulkoa annettujen harjoitteiden tekeminen pakotettuna ei varmastikaan kehitä pelaajaa. Oleellisinta harjoittelun suhteen tässä tilanteessa onkin innostaminen, ei niinkään ohjeistaminen. Tärkeässä roolissa omatoimiharjoittelussa ovat myös junioreiden perheenjäsenet. Toivottavasti löydätte mahdollisuuden treenata yhdessä perheenne kesken, joko joukkueen valmentajan ohjeiden mukaan tai siten kuin itseänne eniten ilahduttaa.

Jalkapallo on joukkuelaji. Joukkuelajit ovat yhdessä tekemistä. Ja siksi tällaiset rajoitukset iskevät meihin syvälle. Jos yhteisö ei saa olla yhdessä niin mitä lopulta jää jäljelle? Vaikeat ajat herättävät ajatuksen siitä mitä niiden jälkeen koittaa.

Olen varma, että PPV:lla on paikkansa myös koronan jälkeisessä maailmassa. Pienellä seuralla on ehkä sellaisia vahvuuksia jotka suuremmalta seuralta puuttuvat. Me pystymme olemaan ketteriä ja nopeita, pystymme vastaamaan muuttuvan ympäristön haasteisiin. Tähän valmistautuaksemme olemme aloittamassa tämän vuoden aikana PPV:n entisen puheenjohtajan Juuso Kokkosen vetämänä strategiatyön.

Paikallisena toimijana PPV:lla on myös mahdollista olla kokoaan suurempi, enemmän kuin jalkapalloseura. Ehkäpä me voimme olla alueemme yhteinen ihmiset kokoon tuova voima. Aito yhteisö. Meidän roolimme ei varmaankaan voi olla yritys joka myy jalkapallopalvelua perheille vaan meidän paikkamme tulee olla yhteisö johon jokainen on tervetullut mukaan.

Tämäkin äärimmäinen tilanne selkeytyy lopulta. Silloin on taas hyvä aika keskustella valmentamisesta. Siitä miten haluamme jalkapalloa PPV:ssä opettaa. Siitä miten haluamme herättää rakkauden palloon. Ja siitä miten seura voi tukea valmentajiaan näissä asioissa.

Ystävällisin terveisin,

Otto-Ville Kaukoniemi

Valmennusvastaava / Pajamäen Pallo-Veikot


   
Lisää uutisia
Pajamäen Pallo-Veikot Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat