Ikisten kauden avaus päätyi tappioon
25.6.2020 13:36 Uutiset / Ikämiehet 45

Ikisten kauden avaus päätyi tappioon

Ikisten 45-ryhmä avasi kautensa Pitskun helteisellä areenalla tuttua mustia hurmureita vastaan. PPV oli kovin ohuella rosterilla liikkeellä, joten edessä oli kova iltapuhde.

Savolaistunut valmennusduo järjesteli paketin tiiviiksi 4-4-2 muodoksi ja pelifilosofiana oli edetä lohko kerrallaan, ”elekee hötkyillä vuan siirrellään palloo kaverilta toiselle” idealla ja pitkät avaukset olivat pannassa.

Pelin alussa Kiffen oli jonkin verran niskan päällä, joskin PPV sai myös pakettia kasaan ja pallon siirtelykin luonnistui paikoitellen hyvin. Peli oli ihan hyvin tasapainossa ja muutama maalailupaikkakin avautui. Tosin paikkoja oli naapurilla useampikin.

Käännettä pelin tasapainoon syntyi noin vartin kohdalla, kun Matala tavoitteli liukurilla palloa kuudentoista rajamailla ja hurmurihyökkääjä lakosi ketaralleen. Tuomarille pilli suuhun ja hetken empimisen jälkeen – kaikkien yllätykseksi – osoitti pilkkua!

Pitkätkään selittelyt (vielä puoliajalla ja pelin jälkeen) ja kummastelut eivät siinä auttaneet ja niin vieraat siirtyivät 1-0 johtoon. Kahnaus jatkui jotakuinkin tasaisena ja vettä päästiin hörppimään puoliajalle näissä luvuissa.

Toinen halvi jatkui alkuun samoissa merkeissä, mutta naapuri otti jo vähän enemmän otetta. Reilun kympin kohdalla Kiffenillä oli sivurajaheitto kuudentoista kulmilla. Vanhempi savolainen puolusti yli-innokkaasti ja kettumainen hurmuri kiepsahti sähäkästi ohi, otti pelivälinettä vähän eteenpäin ja tälläsi kovaa etuyläpesään, 2-0. Maalissa hyvin tuurannut ”nyt tulee pesää” Sude oli voimaton.

Pajamäen puolella alkoi jo väsy painaa ja etäisyydet venyivät. Kiffen hyödynsi vahvuuksiaan ja siirteli palloa tehokkaasti. Paikoistaan naapuri sitten kaunisteli lukemat lopulta 4-0 lukuihin, joskin yksi maaleista haiskahti pahasti paitsiolta.

PPV kyllä sai järjesteltyä muutaman paikan toisella puoliskolla, joista Kai T:n komea laukaus kilpistyi tolppaan, Tuopin jalassa ei riittänyt venytykseen pituutta (kumma kyllä), Häpön kääntö meni leveäksi ja Tuopin nikkaus keskityksestä estyi kovin kirkkaaseen vasta-aurinkoon.

Lopputuloksesta ei ollut epäselvyyttä, vaikka Länsi-Helsingin ylpeydelläkin oli hetkensä. Kiffen oli vahvempi. Pelissä oli hyviä piirteitä ja paikkojakin avautui. Lohko kerrallaan etenemisessä voi hyvinkin olla ideaa ja harjoituksia jatketaan Bastiljin valtaamisen vuosipäivänä, kun vastaan Pitäjänmäellä tulee KaPy.

-pupu-

P.S. Kentällä ei pörrännyt alussa huuhkajia vaan lokkeja ja laidalta jo kommentoitiin, että uudeksi lempinimeksi muotoutunee Pitäjänmäen Lokit.


   
Lisää uutisia
Pajamäen Pallo-Veikot Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat