Voitto se maistuu mässyltä
27.8.2020 10:35 Uutiset / Ikämiehet 45

Iloisia veikkoja voiton jälkeen

Elokuinen ilta loi jo pitkiä varjojaan kun ikisten 45:set otti yhteen Kronohagens IF:ää vastaan Talin hallissa. Kruunuhakalaiset tunnetaan kenties paremmin nimellä Kiffen ja he ovat aina olleet punaisille paha pala. Ilta oli kuitenkin pajamäkeläisten.

Veikot lähti peliin vähän uudella 4-2-3-1 ryhmityksellä, jolla pyrittiin ottamaan keskikenttä haltuun ja samalla estämään hurmureiden perinteiset pitkät heitot puolustuksen laidoille ja selustaan.

PPV:n matala blokki pitikin Kiffenin aisoissa ja sydämmen päälle ottavia tilanteita ei juuri syntynyt. Mustat sai kyllä muutamia paikan puolikkaita ja oli palloa hallitsevampi osapuoli. Pari mustien kulmaa saatii setvittyä ja Hiltu hoiti maalia kohti tulleet kudit.

Kellon edetessä veikotkin sai omaa peliä aikaiseksi ja Kai T:lle saatiin luotua hyvä paikka laidan kautta, mutta yritys kilpistyi hurmureiden liimaukseen. Olisipa ollut nannaa! Eka puoliaika oli hyvä kokonaisuus ja puoliajalla nyökyteltiin yhdessä hyvälle esitykselle. Samalla ilmeellä kirmattiin toiselle halville.

Toinen puolikas vanheni viitisen minuuttia, kun Ossi eteni laidalta ja heitti hyvin edenneelle Ekille tikkarin. E-setä joko hämäsi nerokkaasti tai ei vain saanut lelua haltuunsa ja se ajautui Tommille, joka eteni täysin vapaasti ja sijoitti varmasti, 0-1 veikoille.

Vajaa kymppi myöhemmin Jamie laittoi nätin pystypallon Kai T:lle, joka haastoi laidalla ja nakkasi ihanan pallon maalille. Tuopin kaunis pää oli välissä ja oppikirjojen mukainen maali oli faktaa eikä fiktiota. 0-2 veikoille ja vähän jo alkoi kupeissa tuntua hyvältä.

Peli olisi saanut sinetin, kun Tuoppi pääsi hetken päästä yksin läpi, mutta nyt ei natsannut. Kiffen sai vähän mylläkkää aikaiseksi ja kuudeltatoista lähtenyt laukaus otti Fagun käteen. Täysin tahaton, "veti käteen"-tilanne, mutta pallo laitettiin pilkulle. Ihme ja kumma, mutta veto meni yläilmoihin ja peli jatkui veikkojen kahden maalin johdossa.

Kiffen jatkoi yrittämistään, mutta PPV:n paketti oli hyvin kasassa. Sitten vähän hätäiltiin puolustuspäässä ja Kiffen sai heiton kulmalipulta. Mustien hyökkääjä otti heittoa vastaan ja turkkalaisen psykofyysisen teatterin hengessä pyörähti kovasti parkuen maahan aina hakeran Tumpin edessä.

Teatteria ilmeisesti harrastava tuomari meni halpaan ja pallo oli taas kalkkipisteellä. Mitkään mussutukset eivät auttaneet, kun tunnetusti vihellykset eivät muutu edes hovissa.

Tällä kertaa kruunuhakalainen ei erehtynyt ja peli kaventui 1-2 tilanteeseen. Tästähän oli välittömänä seurauksena se, että pientä loppupaniikkia oli ilmassa. Mustat sai parikin paikkaa ja yhden ylärimankin, mutta siitä huolimatta veikoilla oli kokonaisuus kontrollissa ja todellista paniikkia ei syntynyt.

Kiffenillä alkoi jo vähän väsy painaa ja Kai T pääsi yrittämään pariinkin otteeseen hyvin rakennellusta tilanteesta, mutta hurmureiden byyrari ei taipunut. Loppuminuuteilla punaiset siirteli palloa hallitusti ja kauden eka voitto tässä sarjassa oli totta.

Pukuhuoneessa oli arvatenkin iloisia jannuja. Voiton avaimet oli stahanovilaisessa, kollektiivisessa työnteossa, tiiviissa paketissa sekä kahden suunnan pelaamisessa. Peli kokonaisuutena oli kauden paras ja voitto ihan aiheellinen. Ja voitto Kiffenistä lämmittää erityisesti.

Tästä on pienen tauon jälkeen hyvä jatkaa syyskuun puolella.

-pupu-


   
Lisää uutisia
Pajamäen Pallo-Veikot Ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat