Helmikuun kuukausikirje - varapuheenjohtaja Reima "Veppi" Särkijärvi
3.2.2021 7:34 Uutiset / Pääsivusto

PPV varapuheenjohtaja Reima "Veppi" Särkijärvi

Helmikuun kuukausi kirjeessä seuran varapuheenjohtaja, edustusjoukkueen yhteyshenkilö, olosuhdevastaava Reima "Veppi" Särkijärvi esittäytyy.

1950- luvun loppupuolella Strömbergin tehtaan henkilöstöpäällikön, kenraali Valveen aloitteesta Pitäjänmäen teollisuuslaitokset alkoivat rakentaa henkilöstölleen asuntoja. Näin syntyi Pajamäen asuntoalue. Taloja kutsuttiin yleisesti rakennuttajan mukaan mm. Strömbergin talot, Wihurin talot, Suomi-yhtiön, Elannon, poliisien, Paragonin ja Stockmannin talo.

Pienenä poikana olin paljon isoäitini luona, joskus viikkojakin kerrallaan. Hän lauloi minulle usein laulua elokuvasta Laivan kannella: laulun kertosäe kuului näin:

Oli kerran kokkipoika laivalla

heli veppeli veli veli vei.

Tästä kehittyi minulle lempinimeni Veppi.

Vuonna 1959 muutimme Munkkiniemestä Pajamäkeen, jos perheemme ei olisi saanut asuntoa Pajamäestä, asuisin nyt Australiassa. Pajamäentie 9:ssä oli 60 huoneistoa ja yli kolmesataa asukasta.

Pajamäkeen saatiin oma urheilukenttä kaupunginosan runsaslukuisen nappulaväestön riemuksi 1960-luvun alussa. Silloin ei ollut kuin lautapelejä, korttipelejä tai ulkopelejä. Me keskityimme ulkopeleihin Pajamäen kentällä, kesällä fudista ja talvella pipolätkää ja fudista jäällä, pienellä keltaisella muovipallolla. Se kehitti tekniikkaa. Joskus seuranamme kentällä oli Hannu Kankkonen aikansa lujapotkuisin pelaaja mm. HIFK, HJK ja vanha Norssilainen Pertti Alaja, hän halusi ottaa koppeja ja me taas halusimme ohittaa hänet.Mieli teki pelaamaan sarjoihin, ensin Pitäjänmäen Tarmoon, sitten Talin Urheilijoihin, kunnes pystyimme perustamaan oman seuran Pajamäen Pallo-Veikot 29.11.1969.

Pajamäessä oli myös toinen iso ryhmä, huumeiden käyttäjät (lue: Vanha liitto kovien huumeiden käyttäjät 1960 - 1970-lukujen Helsingissä, SKS). Onneksemme seuraamme liittyi suurin osa sen aikaisesta nuorisosta, koska suurin osa huumeiden käyttäjistä on jo menehtynyt. Näin varmaan pelastettiin ainakin muutama sielu.

Seuran ensimmäiset verkkarit näyttivät tältä ja pelaajat:Ja minä tältä


Vuonna 1971 kävin valmentajakurssin ja erotuomarikurssin. Valmentamisen lopetin parin vuoden kuluttua, mutta erotuomarina toimin vuoteen 1984 saakka. Pääsin lupaavien erotuomareiden ryhmään, joista piti kouluttaa ylemmän tason erotuomareita. Yksi muistettavimmasta tapahtumista oli mestaruussarjan rajamiehen tehtävä Olympia stadionilla.

Vuonna 1977 PPV:n vuosikokous pidettiin Helsingin keskustassa ravintola Pohjantuulessa ’Blosiksessa’Tuona helmikuun ensimmäisenä päivänä, Riitan päivänä, tapasin vaimoni. Siitä alkoi yhteinen taival joka jatkuu edelleen.

Pelaamiseen ja tuomarointiin meni melkein kaikki illat ja kahden lapsen isänä oli karsittava jostain, päätös ei ollut yksin minun. Lopetin erotuomariurani noin kymmeneksi vuodeksi ja jatkoin sitä jälleen 1992 hieman yli kymmenen vuotta. Fudista en ole kuitenkaan koskaan jättänyt, olen pelannut koko ajan PPV:n ikämiesjoukkueissa. Johtuukohan se siitä, ettei itse ymmärrä lopettaa ja muut eivät kehtaa sanoa sitä.

Nähdään kentillä.

Veppi   
Lisää uutisia
Pajamäen Pallo-Veikot Ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat